dinsdag 3 mei 2011

Rondje Biesbosch

Vandaag een rondje Biesbosch gefietst met Mirjam, Eddie en Jan. Deze mensen hebben hun welverdiende weekje vakantie en gelukkig dat het zo'n mooi weer is want dan wordt er natuurlijk zoveel mogelijk gefietst.

Hieronder staat de route. Klik op het fietserlogootje om alle details bekijken.



Hoewel dus het zonnetje heerlijk schijnt voelt het door de Noord-Oostenwind toch vrij fris/koud aan. Wij hebben allemaal onze arm- en beenstukken aan, maar 'bikkel' Jan is de enige in z'n korte broek.

We pikken Mirjam in Waspik op en fietsen richting Biesbosch. We hebben de wind de eerste 20 kilometer tegen. Eddie en Jan gaan om beurten op kop rijden en houden Mirjam en Rinus mooi uit de wind. "Bedankt nog mannen!!"

We rijden in Werkendam richting 'Kop van het land'. Met wind mee gaat het nu wat makkelijker. Onderweg wordt er heel wat afgelachen, maar dat kan niet anders als je met dit gezelschap op stap gaat.
Bij een gezellig café trakteert Mirjam ons op een lekker bakkie koffie. Als we dit op hebben gaan pakken we het 'doodlopende' weggetje van enkele kilometers zover mogelijk en op het gemak de Biesbosch in. Aan het einde van deze weg staat een boerderij en kun je vanaf deze kant de Moerdijkbrug bekijken.


Dit betekent dan dezelfde weg terug fietsen en daarna rechtsaf de Biesbosch rond. Het lijkt wel of we steeds wind tegen hebben maar proberen een lekker tempo aan te houden. Voor Mirjam is het constant 'aanpoten', maar deze bikkel laat 'zomaar niet niet los' en volgt ons totaan Waspik toe.

Bij het laatste viaduct zie ik Eddie versnellen. Jan gaat er achteraan en zo te zien wil die Eddie op het laatste moment nog voorbij. Maar dat laat Eddie niet gebeuren en stampt zo hard 'op de grote plaat' rond dat Jan het er maar wijzelijk bij laat zo.

We rijden door naar Mirjam thuis in Waspik. Hier zitten we lekker op het terras in de zon maar uit de wind. Heerlijk zo en als we dan andermaal weer getrakteerd worden op koffie met 'monchou-taart' is onze dag natuurlijk weer helemaal top geweest....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten