zondag 15 mei 2011

Abdijentocht 2011

Na de ruim 150 km afgelopen gisteren heb ik me wederom over laten halen om de Abdijentocht te gaan rijden vandaag. Goed voor het 'duurvermogen' zullen we maar zeggen.

Hieronder de route. Klik op het fietserlogootje voor details.



We hebben om 07.45 uur afgesproken in Kaatsheuvel. We (TCW) rijden vandaag met de groep van 'Taandje bij' en rijden gezamelijk naar het Trappistenklooster in Berkel Enschot om in te schrijven. Mirjam is met de auto is gekomen, ze heeft haar wielertenue'tje aan maar loopt op de badslippertjes..... Ze heeft onderweg flink regen gehad en besluit niet mee te rijden met ons. Wel jammer, maar misschien niet onverstandig.......

Gezamelijk peddelen we in het begin rustig over de fietspaden. Jan en ik doen wat kopwerk en we worden ingehaald door verschillende groepjes. Dit kunnen 'de snelle jongens' van ons niet goed hebben en dan nemen Dick en Christiaan het roer over en besluiten het tempo flink te verhogen.

Wanneer de eerste regendruppels vallen na zo'n 75 km worden de wegen ietwat glad
en is de nodige voorzichtigheid geboden. Toch gaat het dan mis... We rijden in een lint enkele rijders voorbij. Maar in een onoverzichtelijke bocht komt een auto ons plotseling tegemoet. Net op een spekglad houten bruggetje knijpt een 'schrikkende' wielrenner in de remmen en glijdt onderuit. Maar ongelukkigerwijs neemt hij ook Dick mee in z'n val en voor hij het zich kan beseffen ligt hij al plat.

Behalve wat schaafwonden en een pijnlijke heup valt de schade wel mee. Ook de fiets heeft in eerste instantie lichte materiële schade, maar dit is te overzien.

We stappen weer op de fiets en dan stopt het met 'zachtjes regenen'. Doordat het lang droog is geweest maakt dit de leuke en mooie 'klinkerweggetjes' spekglad.
Doordat we de valpartij met Dick net hebben meegemaakt wordt er nóg voorzichter gereden, vooral in de bochten.


Eigenlijk rijden we door een prachtig natuurgebied, maar door de harde regen zie en geniet ik hier helemaal niet van. Opletten dat je niet op 'je snufferd' gaat nu. Gelukkig is er dan de koffiepauze. In het trappistenklooster pakken we een lekker warm bakkie koffie met kersengebak. Dat doet de mens weer goed.

Zeiknat en koud gaan we voor het 2e gedeelte van start. Gelukkig begint het zonnetje te schijnen en fietsen we ons toch uiteindelijk ietwat warm. Martine krijgt het na zo'n 120 km 'vrij taai' en Walter geeft het teken om TCW verder te laten rijden. Dick en ikzelf besluiten om bij Taandje Bij te blijven en het laaste gedeelte met deze groep mee te fietsen.

Jurrien, Walter en Ad rijden constant op kop en houden Martine en de wat stijve Dick uit de wind. Ikzelf volg lekker uit de wind. Dit vind ik ook best fijn zo want ik begin de kilometertjes van gisteren en vandaag toch wel te voelen. Maar dit is ook niet echt raar natuurlijk.

We rijden de laatste verzorgingspost zonder te stoppen voorbij, maar gaan rechtdoor en dit blijkt achteraf dus verkeerd. We komen geen 'wegwijzerpijl' meer tegen maar besluiten gewoon de kortste weg te volgen richting Berkel Enschot.

Hier aangekomen gaan de 4 nog naar de finish om wat te drinken en te rusten. Dick en ik rijden door naar huis. Hij is bang dat als hij nu stopt niet meer op zijn fiets zal komen. Maar voorlopig lijkt het erop dat ondanks 'de pijn' Dick steeds beter word en Rinus steeds 'slechter'. Hij rijdt constant op kop om mij uit de wind te houden en houd dit tot Sprang Capelle vol.

Bij thuiskomst blijkt de fiets van Dick toch flink beschadigd te zijn. Z'n achterwiel zit een scheur van bijna 8cm in. De rechter-shifter zal vernieuwd moeten worden en ook is het krankstel krom. Al met al een flinke schadepost dus....Balen!

Moe, nat en blij dat ik thuis ben, kom ik thuis en stap ik snel onder een welverdiende douche.....Ruim 300 kilometertjes dit weekend. Pfff...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten