maandag 23 mei 2011

9-Bruggentocht

Dat is lang geleden dat ik kramp gehad heb zeg! Pff...Zit je lekker uit te rusten op de bank en dan 'schiet' de kramp in beide bovenbenen tegelijk. Oorzaak....?

Nou die kan ik gemakkelijk geven, dat is de 200 kilometer-tocht die we vandaag hebben gemaakt. Marius is de grote organisator geweest van deze tocht. 'Vroeger' reed hij deze tocht vaker samen met Jan. Deze keer heeft hij de TC Waalwijk leden opgeroepen voor de '9-Bruggentocht' en hier hebben 8 leden gehoor aangegeven.

Hieronder de route. Klik op het fietserlogootje voor verdere details..



We rijden met 5 man richting Raamsdonk. Hier pikken we Jan en Theo zodat we met 7 man de 1e brug bij Geertruidenberg oprijden. Richting Sleeuwijk worden we 'als een gek' ingehaald door Rigo. Zonder te groeten is hij binnen 'no time' uit ons zicht verdwenen. Het zal wel..... is de verbaasde reactie van ons.

Even later zit Rigo weer achter ons en sluit aan om de tocht met ons verder te fietsen. Het bleek een geintje van deze 'kilometervreter met tas' te zijn.....
"Wij begrepen 'm pas laat Rigo!!" Toch is het fijn om bij zo'n lange tocht af en toe jezelf weg te kunnen stoppen achter deze grote kerel.

Ik rijd achteraan, werk op m'n gemak een lekker broodje naar binnen en maak in de tussentijd nog wat fotootjes van Hans, Theo, Arie, Marius, Jan, Henri en Rigo.

Voorbij de 2e brug bij Gorinchem nemen Arie en Henri de kop over van Marius en Jan. We rijden half tegen wind in paralel aan de snelweg richting Ridderkerk over de 'Grote Beer' (3e brug). Dan zijn we in Rotterdam en gaan we over de 4e brug om de Nieuwe Maas over te steken. Dit is warempel de Brienenoordbrug. We zitten nu op het 'verste' punt en gaan gelukkig windje mee de oostelijke richting op.

We fietsen de Algerabrug (5) op om de Hollandsche Ijsel over te steken. In Nederlek pakken we na zo'n 80 kilometer een lekker bakkie koffie. Geen taart voor Rinus vandaag. Ik probeer de laatste maand vóór de Marmotte toch nog 1 of 2 kilootjes eraf te krijgen. Na een half uurtje stappen we op de fiets voor het 2e gedeelte van de tocht.

Vanaf nu wort de rit mooier en mooier. Over rustige fietspaadjes rijden we de Loetbospolder in. Ik rijd samen met Marius voorop en we genieten van de mooie uitzichten hier. Met het windje in de rug is het natuurlijk ook heerlijk peddelen. Relaxed rijden we met ons groepje over de dijk langs Schoonhoven richting Vianen de Lekbrug (6) over.


Het is de bedoeling om bij Meerkerk het 2e bakkie koffie te drinken. Maar hier hebben we pech. Dit terras is gesloten jammer genoeg. Dus verder maar weer richting Leerdam. We gaan de Bazelbrug (7) bij Meerkerk het Merwedekanaal over richting Nieuwland. Hier heeft Marius weer een prachtig en rustig fietspaadje gevonden en komen we langs de Linge uit. Ik voel 'de hongerklop' opkomen en moet wat eten. Mijn bidonnen zijn ook al leeg maar gelukkig krijg ik van Theo wat drinken. Dat komt me nu goed uit. Bedankt Theo!!

We steken de Linge over. Dit is dan natuurlijk brug 8 en fietsen richting Goudrenet langs de snelweg A15/E31.
Dit is pas na ruim 140 km. Dan gaat er een lekker bakkie wel in natuurlijk. Je ziet nu toch wel de vermoeidheid op de gezichten van de mannen en na een ruime pauze gaan we dan voor het laatste en zwaarste gedeelte van de 9-bruggenrit.

Tot aan Zaltbommel gaat het nog redelijk goed en hebben we de wind nog mee, maar dan wordt het zwaarder. Hendri geeft het tempo aan en dan weet je het wel.....aanpoten op de Zaltbommelse brug (9 !!!) om bij te blijven.

We proberen in de polder richting Waalwijk 'in een waaiertje' te draaien en ook dit wordt maar zwaarder en zwaarder. En hoewel het 'waaiertje' niet vlekkeloos loopt, probeer ik toch zolang mogelijk m'n beurtjes mee te draaien.

Bij Haarsteeg valt dan alsnog het ploegje uit elkaar. Dit is eigenlijk een minpuntje van deze dag en was niet nodig geweest. Ik had hier zelf ook aan mee moeten werken en gewoon lekker de laatste kilometertjes het groepje bij elkaar kunnen- en moeten houden.

Maar ja, als we ne eenmaal 'de stal' ruiken...... Al met al een zeer geslaagde dag. Voor herhaling vatbaar. Mijn eerste 200+ tochtje ooit, met een mooi gemiddelde van 30+ en natuurlijk de complimenten voor Marius die deze dag fantastisch georganiseerd heeft.....

2 opmerkingen:

  1. En jij zegt dat ik goed bezig ben. Jij kunt er ook iets van.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We volgen je wieleravonturen regelmatig, je hebt al veel kilometers gemaakt! Laat die Marmotte maar komen. Wij hebben vertrouwen in jou!
    Rudy en Margit

    BeantwoordenVerwijderen