zondag 25 april 2010

Klimmen-Banneux-Klimmen

Vandaag een zeer mooie maar ook zware tocht op het programma. 'Mooi' omdat het een prachtige zonnige dag belooft te worden. 'Zwaar', niet zozeer door de afstand, maar meer doordat gisteren de Sprangse voetbalderby SSC-Neo met 1-2 in het voordeel van Neo is uitgevallen. Degradatie voorkomen en dit is natuurlijk gevierd in de kantine van SSC. Later die avond ook nog een 'suprise-verjaardag' met een BBQ'tje. Gezellig is het natuurlijk wel maar als dan het wekkertje om 05.30 uur gaat doet het toch wel zeer.

Om 06.45 vertrokken met m'n broer en onze vrouwen richting Klimmen. 'Nolleke' ging rond Gulpen z'n 'eigen' rondje fietsen. De vrouwen gingen een dagje wandelen in de omgeving van Keutenberg. Iedereen blij natuurlijk en ik zeker!!

We hadden besloten om de auto in Schin op Geul bij het 'stationnnetje' te zetten. Dit was voor ons allen een mooie centrale plaats voor vertrek voor de activiteiten.
Achteraf een goede beslissing want in Klimmen was het een drukte van jawelste.

Toch vrij makkelijk en snel in kunnen schrijven. Later zou blijken dat de tocht 'vol' zou zijn (limiet). Dit betekent dan dat je dan gewoon zelf gaat rijden, maar je hebt dan geen proviand voor onderweg.

Om 09.10 vertrokken met forumgroepje. De snelle groep waren we al voor de eerste klim uit het oog verloren. Geen probleem, want dan blijven we met een kleiner groepje over om het vandaag 'iets rustiger aan' te doen.
Mooi weer, gezellig groepje dus ook tijd om wat bij te kletsen.
Op de 'klimmetjes' vandaag hebben we ons allemaal flink uit kunnen leven. Martin en Erik en ikzelf klimmen ongeveer hetzelfde tempo, daar net achter komen Bas, Rene en Ramon. Bovenop rijden we dan wat langzamer zodat iedereen 'bij kan sluiten'

SUST noemen ze dat. Samen Uit, Samen Thuis. Dit gebeurd niet altijd, maar zo hoort en/of kan het ook wel eens te gaan vind ik.
Eigenlijk ging het de gehele dag vrij goed. Geen krampverschijnselen en zelfs de Eijserbosweg ging redelijk goed.


Weer in Klimmen aangekomen natuurlijk eerst een heerlijk Limburgs 'Suuske' gepakt. Een lekkere pot gemixed bier (bruin/normaal). Toen we wilden vertrekken wel een enorme domper op deze dag omdat van Rob (student en forumlid) zijn fiets bleek te zijn gestolen. Ongelooflijk zeg, wat een klojo's. Daar heb je dan ik weet niet hoe lang voor gespaard.....Het is een speciale fiets en hopelijk krijgt de dief berouw en zet ie het fietsie nog ergens terug zodat deze weer terug komt bij de eigenaar.

Uiteindelijk weer terug naar Schin op Geul. Hier stonden de vrouwen en mijn broer al bij de auto. Ze waren net terug van de wandeling en hebben het ook reuze naar hun zin gehad. Nolleke heeft zo'n 45 km gefietst. Wat terrasjes 'gepikt' en nadien nog lekker in 'het zonneke' liggen 'pitten'.

Nadat we nog een 'lekker frietje' op hadden in de friettent van Klimmen bij 'het Koppelke' zijn we naar huis gereden. De file bij Eindhoven hebben we redelijk kunnen omzeilen omdat we dwars door Valkenswaard zijn gereden.
Conclusie: Schitterende dag gehad!!!!!

Totaal 140 km. met zo'n 2000 hoogtemeters vandaag. Zo'n 26 km/u gemiddeld.

1 opmerking:

  1. Mooi verhaal Rinus, heb jij voor mij die mooie foto die je gemaakt hebt.

    En v.w.b. Rob zijn fiets, ben bang dat we die niet meer terug zien. Blijft k*t, zijn allemaal ook wel aangeslagen maar je kunt er niets aan veranderen. Gelukkig heeft hij nog een reservefiets.

    BeantwoordenVerwijderen