zondag 14 maart 2010

Rondje Jacobushof TCW

Vandaag de eerste officiele route gereden met TC Waalwijk. Start is om 09.00 uur bij Schoenenmuseum. De A- en B groep vertrekken apart en de bedoeling is dat we elkaar ontmoeten bij de koffiestop 'De Jacobushof' in Boxtel---http://www.jacobushof.com/
Hieronder is de gehele route te zien. Klik erop voor vergroting.


Ik heb besloten om dit seizoen met de A-ploeg mee te rijden. Zo lang ik het bij kan houden natuurlijk. Je komt wat meer 'aan de beurt' bij deze groep. Letterlijk en figuurlijk. Je rijd gemiddeld harder, maar dit doe je ook door vaker te wisselen van kop.
Je komt vanzelf automatisch vaker op kop. Hier word je dan weer wat 'harder' van en krijg je uiteindelijk meer conditie. Althans dat hoop ik, want ik zal dit wel nodig hebben op 3 Juli.

Met de B-groep heb je wat meer tijd voor een praatje. Het is iets 'socialer', maar soms kan ook 'de verveling' wat toeslaan in deze groep. Hierdoor rijd je automatisch iets minder geconcentreerd. Daardoor weer wat meer kans op valpartijen.

Maar ook in het begin van seizoen wordt er bij ons in de A-groep 'rustiger' gereden. Immers niet iedereen heeft al dik 1000 km gemaakt op de fiets. Er zijn er ook die minmaal 2000 km hebben.
Die moeten dan iets afgeremd worden. Vooral voor Cees Timmers (onze keurslager uit Sprang-Capelle) is het moeilijk om rustig aan te doen.
Hij wil het liefst nu al met een gemiddelde van 33-34 km/u thuiskomen.

Het eerste uur regent/motregent het wel, de straten zijn glad en ik heb moeite om tempo bij te houden wanneer we uit de bochten komen. Er zit wat angst om weer te vallen. Dit hoop ik dit seizoen niet mee te maken, maar je weet het nooit natuurlijk. Toch moet je het wel proberen bij te houden want anders moet je steeds bij elke bocht een gaatje dichtrijden.

Dit is nu nog wel te doen, maar als het over enkele weken harder gaat dan kan je dit uiteindelijk aardig opbreken.

Verder tot aan de koffie in Boxtel rustig aan 'meegepeddeld' met de groep.
Het was de bedoeling dat A- en B-ploeg hier elkaar zouden ontmoeten. Door miscommunicatie was dit echter helaas niet het geval. De andere groep zat waarschijnlijk in een koffietent bij Lennisheuvel een eindje verderop. Wij besloten om op afgesproken plaats een lekker bakske met een heerlijke appelpunt te pakken. Het was er in ieders geval niet minder gezellig om. Er word altijd best gelachen tijdens de een koffiestop.


Na de 'brake' meteen de wind aardig 'op de kop'. Dit betekent dat we met z'n allen wat meer beurten op kop komen. Er wordt lekker rond gedraaid met z'n allen en zodoende komen we redelijk moe maar voldaan weer in Sprang-Capelle aan.

Het rondje was 91 km met een gemiddelde van 30.6 k'm/u gemiddeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten