zaterdag 5 juni 2010

TCW-tocht 2010

Vandaag de jaarlijkse TCW-tocht. Ieder jaar wordt dit organiseerd door iemand van onze club. Dit jaar hebben Karel en ikzelf deze klus op ons genomen.
We hebben de tocht (of gedeelten hiervan) van te voren enkele keren nagereden. Ook de 'aanleg- rustplaatsen' verkend. Bij één hiervan in Zevenbergen heeft Karel nog getrakteerd op een heerlijk etentje. Karel, nogmaals bij deze bedankt!!

Om kwart voor 8 op deze nu al zonnnige zaterdagmorgen aanwezig bij het schoenenmuseum in Waalwijk. Er stonden al twee leden, maar bij vertrek om 08.00 uur zaten er 21 leden op hun 'fietske'

Om de rit een 'Sprangs' tintje te geven nog even door wat afgelegen, maar mooie weggetjes gereden. Voordat we al in Waspik waren al de eerste lekke band. Onze voorzitter Martijn was aan de beurt. Je kon goed zien dat het al een tijdje geleden was dat hij een bandje verwisseld had.
Weer op weg richting Drimmelen en Zevenbergen. Dit ging allemaal goed. Bij Klundert weer een lekke band, dit keer is Hans Konings aan de beurt. Concentratie eventjes weg bij vertrek daardoor klein foutje gemaakt. Via Oude Molen watextra omgereden. Het was de bedoeling om via dijkje te rijden maar helaas. (Gelukkig heeft niemand dit gemerkt behalve Karel in ik)
We komen een half uur later dan gepland aan in Willemstad. Hier pakken we een lekker bakske koffie met een heerlijke appelpunt.

Om 11.00 uur (Nadat Hans zijn 2e lekke band gemaakt heeft) weer op pad voor het 2e gedeelte. We rijden over het fietspad. Naast ons rijd één file richting de stranden Oude Tonge. Hun liever als ik. "wij genieten vandaag op ons fietske"

We draaien richting Achthuizen, en via mooie 'tussendoorwegen' richting Oude Tonge. Over de Philipsdam slaan we een eindje verder linksaf een weggetje in. We komen nu bij een oude sluis. Hier kun je via een 'ouderwets' meganische manier éénmaal per 15 minuten het water over. Ons oudste actieve clublid Toon Beurskens was speciaal hier naartoe gekomen om ons te verrassen met wat koel drinken en banaantje en krentebol. Ook Mirjam was met Toontje meegekomen om de laatst70 km met ons mee te rijden. Mirjam kan altijd wat extra moraal geven wanneer er enkele van ons er 'doorheen' zitten.

Na een klein half uurtje weer verder voor het 3e gedeelte richting Zevenbergen. We zitten rond de 30 km/u gemiddeld en dit kunnen we als groep goed volhouden. Al merk je wel dat het sommige mensen meer moeite kost om na een bocht kort bij de groep te blijven. De 4e lekke band vandaag kwam enkele van ons dus niet slecht uit.
Hierna probeerden sommige rijders die nu voorop komen ongemerkt het tempo wat omhoog te krijgen. Ze hebben zich de gehele dag al 'ingehouden' en wat moeite met het tempo dat voor hun eigenlijk wat laag is.

Uiteindelijk bij Zevenbergen aangekomen voor de laatste rustpauze. Hier wederom een lekker 'bakske' op met ditmaal een aardbeienvlaaitje. Al deze consumpties kwamen geheel voor rekening van TC-Waalwijk vandaag. Bedankt hiervoor namens alle deelnemers vandaag!!

Om 14.45 vertrokken we voor het 4e en laatste gedeelte van deze mooie, warme en zonnige toertocht. Door wat mooie weggetjes waaronder (als je nog zin had) enkele kilometers kasseinenstroken. Het tempo bleef gelukkig (hier was wel een 'laatste waarschuwing' voor Eddie nodig (:) zo rond de 30 km/u.

Via het 'Halve Zolenpad' weer terug richting Waalwijk en rond 16.00 uur waren de meeste leden weer thuis met vermoeide beentjes. Wel heeft iedereen lekkere bruin koppie en armpjes gekregen vandaag.
Resumé: Geweldige dag gehad, met veel zon. Weinig wind en goed gezelschap. Topdag!!!

1 opmerking:

  1. Hoi Rinus,

    Super leuk om jou fietservaring in deze omgeving te lezen. Ik ben laatst met een paar vrienden ook in die omgeving gaan fietsten. Wij hebben er toen voor gekozen om in Zevenbergen te blijven overnachten bij hotel De Borgh. Zeker een aanrader.

    Groetjes Lisanne

    BeantwoordenVerwijderen